CoolPeel Co2-laser | Koldioxid Laser med SmartXide punto

Hur fungerar SmartXide

SmartXide punto Dekas co2 laser behandlar alla slags ärr, solskador, pigmentskador samt åldrad och slapp hud på både ansikte och kropp. SmartXide Punto använder Smart Stack-funktionen, vilket gör att flera laserpulser kan användas samtidigt på samma behandlingsområde, att man delar upp pulsen för säkrare och behagligare behandling. Denna funktion gör SmartXide -lasern till en av de säkraste och mest kraftfulla Co2-lasere med minsta laserstrålen i världen. Laserpeeling ger en nybildning av hudens ytlager (kollagen och elastin) vilket leder till en slätare och stramare hud. Co2 laserstrålen penetrerar de övre hudlagren och når in i dermis, vilket skapar små mikroskopiska områden av termiska “skador” som stimulerar ny kollagenproduktion och ersätter den skadade hudytan med nya epidermala celler.

Vad är Coolpeel

Endast SmartXide Punto kan kontrollera och leverera en så pass hög laserenergi i extremt korta pulser som krävs för att få resultat utan kvardröjande värme som traditionellt skulle skada omgivande hud. Avsaknaden av den onödiag kvardröjande värmen är det som ligger bakom behandlingsnamnet CoolPeel. Du får en omedelbar estetisk hudföryngrande effekt med minimal läkningstid.

CoolPeel behandlar följande:

– Fina linjer& rynkor
– Solskador
– Pigmentskador
– Porstorlek
– Förbättrar hudens struktur
– Akne & orenheter
– Trött och glåmig hy

Varför ska jag välja Coolpeel

Co2-laser är den gyllene standarden gällande behandling av hudföryngring, rynkor, åldersfläckar, akneärr, och andra fläckar. Skadad hud avlägsnas, kollagenproduktionen stimuleras och värmeenergin som levereras stramar åt huden. Traditionella Co2- behandlingar medför lång läkningsprocess och därmed en risk för komplikationer under läkningsprocessen. Med CoolPeel levereras en fraktionerad ablativ behandling utan läkningstid. Risken för hyperpigmentering eller infektion är minimal.

Hur länge varar resultatet?

Förbättringarna är permanenta tack vare den höga energin som levereras av Tetra-lasern. Naturligtvis kommer din hud att fortsätta åldras – men om du skyddar din hud från solen kommer din nya, friska hud hålla sig fin under lång tid framöver.

Borttagning/ skärning av

– Fibrom
– Pigmenteringar
– Seborrisk keratos
– Skintags
– Våtor
– Födelsemärke
– Leverfläckar
– Åldersfläckar

Behandlingen utförs med Co2 laser av certifierad laser&hudterapeut med grund inom sjukvård/hudvård. Emla bedövning salva ska apliceras 30 min innan behandlingen. OBS! Märkena ska vara kontrollerade av läkare innan behandling. Ibland behövs en komplettering av första behandlingen, detta är inget vi kan veta innan. Om detta återbesök sker inom sex månader efter första besöket, så debiterar vi endast 500 kr/ styck prisförslag ges på plats.

Vad är läkningstiden vid Coolpeel

En av de största fördelarna med CoolPeel är att det inte behövs någon läkningstid. Du kan räkna med att vara lite röd som om du har en solbränna under en till två dagar och du kan återgå till dina normala dagliga aktiviteter efter behandlingen. Huden kan kännas torr och fjällande då den läker – det är därför viktigt att hålla huden återfuktad. Det finns inget behov av lokalbedövning med CoolPeel-behandling men du kan med fördel applicera bedövningskräm 30 min innan på behandlingsområdet för att säkerställa din komfort.

Hur många behandlingar krävs det?

CoolPeel kräver som sagt inte någon läkningstid.  En till tre-fyra behandlingar ger ett gott resultat. Vi diskuterar avståndet mellan dina behandlingar vid ditt besök hos oss. För fortsatt förnyelse är behandling med CoolPeel årsvis att rekommendera. Du bör avvakta med dina retinol produkter samt syror 1 vecka innan behandlingen 2 veckor efter behandlingen. Tar du A-vitamin kräm vänta 1 månad, A-vitamin tabletter vänta 3 månader andra akne mediciner vänta 3 månader.

Seeing Is Believing!

WhatsApp Image 2023-11-13 at 15.27.06

Hur fungerar SmartXide

SmartXide punto Dekas co2 laser behandlar alla slags ärr, solskador,
pigmentskador samt åldrad och slapp hud på både ansikte och kropp.
SmartXide Punto använder Smart Stack-funktionen, vilket gör att flera laserpulser kan användas samtidigt på samma behandlingsområde, att man delar upp pulsen för säkrare och behagligare behandling. Denna funktion gör SmartXide -lasern till en av de säkraste och mest kraftfulla Co2-lasere med minsta laserstrålen i världen.
Laserpeeling ger en nybildning av hudens ytlager (kollagen och elastin) vilket leder till en slätare och stramare hud. Co2 laserstrålen penetrerar de övre hudlagren och når in i dermis, vilket skapar små mikroskopiska områden av termiska “skador” som stimulerar ny kollagenproduktion och ersätter den skadade hudytan med nya epidermala celler.

Fractional CO2 laser med Smartxide Punto är en djupgående laserbehandling som stimulerar produktionen av nytt kollagen och elastin i huden. En återhämtningstid på 7-14 dagar behövs. Vi rekommenderar bedövningsalva 30 min innan behandlingen och smärtstillande tabletter före och efter behandlingen.

Fractional laser behandlar följande:

– Rynkor-linjer-slapp hud- åldrad hud
– Solfläckar- solskador- pigmentskador
– Akneärr- aktiv akne
– Ojämn hudstruktur
– Trött, grå och matt hud
– Förstorade porer
– Hudbristningar
– Kirurgiska ärr- brännskador-akneärr
– Millier- ornheter
– Borttagning av hudförändringar

Hur många behandlingar krävs?

Vanligt är 2-3 behandlingar med en månads mellanrum. Behandlingsresultat? Resultatet syns och känns snabbt och fortsätter successivt att förbättra huden. Full effekt ser man först efter 3-6 månader. Vad händer efter behandlingen? Man upplever att huden känns svullen och kraftigt solbränd. Den intensivaste värmen försvinner efter ca 2-3 timmar. Huden kommer att ha en rödaktig ton 5-7 dagar efter behandling. Flagning av hud upp till 10 dagar. Oftast tar man på bedövningsalva (emla) på området som skall verka i ca 30 minuter före behandlingen.

kontraindikationer: behandlingen passar inte dig som:

 • Pågående infektion/virus i huden.
 • Du som behandlas med aknemedicin, A-vitamin: avvakta 1 månad.
 • Ingen botox/fillers minst 2 veckor innan behandlingen.
 • Om du har en mörk hudton avråder vi från behandling på grund av risken för hyperpigmentering.
 • Gravid eller ammande: Att tänka på före och efter behandlingen.
 • Inga retinolprodukter/syror/peelingar 1 vecka före och efter behandlingen.
 • A-vitamin lokalt: avvakta 30 dagar. A-vitamin i tablettform: avvakta 3 månader.
 • Dusch, varma bad/bastu, fysisk träning och make-up ska undvikas i 48 timmar efter behandlingen.
 • Undvik att sola dig 3-4 veckor före och efter behandlingen på grund av ökad risk för pigmentfläckar.
 • Kom osminkad. Solskyddsfaktor SPF 50 bör användas efter behandlingarna, appliceras 2 gånger dagligen.
 • Lugnande och återfuktande salva efter laserbehandling kan köpas på plats för 200 kr.
Boka tid för behandling och konsultation