Permanent hårborttagning

Primelase starkaste diodlaser + med alexandri handenhet

Diodlaser

Anagenfas- hårets tillväxtfas

Detta är den första fasen i hårets växtcykel, det vill säga när håret har kontakt med proteinet och hårets tillväxtceller. Det är under denna fas som det avgörs hur långt håret blir på alla olika delar av din kropp. Vilket betyder att denna fas kan se väldigt olika ut beroende på vilken del av kroppen håret befinner sig.  På kroppen växer håret max tre till fyra veckor, medan det på huvudet kan växa i upp till sju år. Ungefär tjugo procent av kroppens hår är i denna fas åt gången och det är just i denna fas som du kan ta bort håret vid en permanent hårborttagning (laser eller IPL) – därför behöver du göra fler behandlingar innan du är helt hårfri.

Katagenfas – övergångsfas

I katagenfasen går håret ifrån sin aktiva tillväxt för att sakta men säkert bli vilande – där håret släpper från sin rot och alla tillväxtceller. Detta är fasen då håret fortfarande sitter kvar (innan den i nästa fas ramlar bort helt) och precis som vid den anagena-fasen kan tidsspannet se olika ut även här, men normalt kan du räkna med att det tar mellan några dagar till någon vecka.

Telogenfas – vilofas där tillväxt slutat

Här har den aktiva tillväxt slutat och håret börjar krypa ur sin follikel. Håret kan befinna sig i denna fas i allt mellan en till tre månader, innan du till sist tappar håret. Dessa hårstrån lossnar oftast regelbundet och utan någon direkt ansträngning. När håret väl lossnat börjar ett nytt hårstrå produceras i cykeln.

Vad är då laser och IPL för något, och hur fungerar det?

Laser är ett ljus med en våglängd som genom omvandling till värme kan behandla olika typer av hudförändringar, hårväx, kärl ,samt fina linjer utan större konvalescens.

IPL– Intensiv Pulsat Ljus, är ett bredspektrat ljus med flera våglängder, som genom rätt filtrering, energi och hastighet, värmer upp vävnaden och påverkar hårväxt, hudens struktur (rynkor, linjer) och färg (pigmentfläckar och röda kärl).
De olika ljusen behöver ett upptagningsämne som melanin, hemoglobin eller vatten för att kunna fungera. Ljuset passerar hudytan, som då omvandlas till värme. Det sprider sig sedan i dermis och söker sig tex till hårfoliklar.

Inom den medicinska hudvården pratar vi hudtyper i siffrorna 1 till 6

De sex olika hudtyperna avgör hudens färg. Hudtyp 1, är en väldigt ljus person som alltid bränner sig och blir röd i solen och hudtyp 6 är en mörk person med rötter i Afrika. och det vi behandlar hos oss är hudtyp 1-5.

Boka tid för behandling och konsultation

Om maskinen

Diod och alexandritlaser från cocoon

  • Primelase är marknadens mest kraftfulla diodlaser.
  • Enheten är en 4800W- stark lasermaskin tillverkad i Europa
  • Den har 2 olika våglängder (755nm, 810nm)
  • Tack vare Primelase kraftfulla kylsystem gör behandlingen i stort sett smärtfritt.
  • Medicinsk godkänd och CE märkt
Inga restriktioner – nu kan du behandla ljus, brun, mörk eller solbrun hud året runt.
 
Behandlingen och resultatet är individuellt kom gärna in på kostnadsfri konsultation så hjälper vi dig!